Karrier a blokklánc világában

2019-ben kezdtem el foglalkozni a kriptoeszközökkel, mint befektetési lehetőség, majd 2 évvel később indítottam ingyenes Facebook és hírlevél csoportomat, amik közel 100-100 taggal rendelkeznek jelenleg.

A világ egyik legnagyobb kripto hitelező cégénél, a Nexo Business Development csapatában dolgozom, ahol nemzetközi tartalomgyártó partnerekkel tartom a kapcsolatot.

Vendégszerzőként rendszeresen jelennek meg cikkeim a CryptoFalka oldalán is.

Emellett pedig a blogomat és YouTube csatornámat is rendszeresen frissítem új tartalmakkal, amik szintén organikusan többszáz emberhez jutnak el havonta.

Viszont most nézzük, hogy hogyan jutottam el idáig:

2019.

Az egyetem mellett kezdtem bele egy híres amerikai befektető, Steve Ballinger online kurzusába, ami főként érték alapú részvénybefektetésekre fókuszált. A 14 órás oktatás alatt tanultam meg, hogy hogyan kell egy eszköz fundamentális és technikai elemzését elvégezni. Ezzel a kurzussal kezdődött el igazán a befektetések iránti érdeklődésem.

Az év második felében az egyetemen ismerkedtem meg Krómer Bencével, mint előadó, aki a CryptoFalka társalapítója és aktív szereplője a magyar kripto közegnek. Rajta keresztül ismertem meg több szereplőt is a piacon és a kriptoeszközök technikai elemzését is ő tanította meg.

2020.

2020. év elején kezdtem el kriptoeszközökbe fektetni, viszont sok hibát vétettem, amikből a hónapok során folyamatosan tanultam. Az első pár hónapban rengetegszer kereskedtem, szinte impulzusszerűen, aminek az volt a következménye, hogy ez az időszak minimális veszteséggel zárult (portfolióm 5%-a).

Ezután már sokkal struktúráltabban vezettem a befektetéseimet, amiket folyamatosan dokumentáltam, kialakítottam egy olyan rendszert, amiben folyamatosan tudtam írni a vételi és eladási áraimat.

Ezt az évet végül 25% profitban zártam.

2021.

A 2021-es év ezért volt különleges, mert viszonylag sok új dolog érkezett a piacra. 2021-ben jelentek meg az NFT-k, mint technológia és befektetési lehetőség, ami körül hatalmas érdeklődés volt.

A középtávú kereskedéseimmel havi 8-10% profitot értem el, viszont befektettem egy NFT projektbe is, amivel 300 ezer forintot buktam. Ennek köszönhetően tanultam meg, hogy ilyen projekteknél mire érdemes figyelni és milyen kockázatokkal jár, ha NFT-kbe fektetünk.

Év végére a Bitcoin elérte a 70 ezer dolláros szintet, és a piacot a túlzott optimizmus jellemezte, mindenki 150 ezer dolláros árfolyamot várt decemberre. Ez viszont nem következett be, és a piac is bezuhant.

Ekkor kezdtem el a Facebook és hírlevél csoportjaimat. A Facebook csoportban piaci elemzéseket, híreket osztok meg, míg a hírlevelet olyan tartalmak megosztására használom, amik szerintem mindeki számára kihagyhatatlanok.

2022.

A 2022-es év mindenki számára nehezen indult, mivel a teljes kripto piac 60-90%-ot zuhant, ezzel pedig nagy minusszal indult mindenki portfoliója.

Magas alapkamatok, gyengén teljesítő gazdaság, pesszimista piaci hírek jellemezték eddig ezt az évet, így a pozícióm jelenleg -30%-ban van a piaci zuhanás ellenére is. Ebben az időszakban a tudatos, hosszútávú befektetési stratégiákat gyakorlom, amikkel a következő évekre halmozok fel egy nagyobb portfoliót.

Célok 2022-re