fbpx

Passzív jövedelem kriptopénzekkel: Nexo bemutató

Németh Ádám

Németh Ádám

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nexo bemutató

Napjainkban egyre népszerűbb téma a passzív bevétel, amit a kriptopénzekkel is elérhetünk. Ennek egy centralizált módja a Nexo, amiről részletesebben ebben a bejegyzésben olvashatsz.

Mi a Nexo?

A fintech cégek megjelenésével ma már szinte meg se lepődünk azon, ha valaki egy digitális platformon vezeti pénzügyeit egy normál bank helyett.

A Nexo a digitális pénzügyi intézmények közt a legnagyobb hitelező cég, ami főként kriptopénzekkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek.

A magas kamatokat úgy tudják biztosítani felhasználóiknak, hogy a platformon kezelt tőkéből hiteleznek, amik után a felhasználók jutalékot kapnak (normál bankoknál is így működnek a takarékszámlák).

Nexo token.

A NEXO egy Ethereum hálózaton futó utility token. A tokennel rendelkezők szavazati joggal rendelkeznek a Nexo projekt időszakosan megnyíló “Vote” felületén.

A token birtoklása ezen felül még a szintrendszerünket határozza meg az alkalmazáson belül, amivel jobb szolgáltatásokat érhetünk el: kedvezőbb hitelek, magasabb kamatok lekötött kriptopénzeink után, stb.

Regisztráció.

A Nexo platformján a regisztráció egyszerűen elvégezhető online ezen a linken, amivel az első feltöltött 100-1000 dollár után kapunk $10-100 bónuszt.

A regisztráció után szükségünk lesz még pár lépésre, hogy a platform összes funkciójához hozzáférjünk. El kell végeznünk egy úgynevezett KYC (Know Your Customer) folyamaton, ahol igazolnunk kell a nevünket és lakcímünket egy hivatalos dokumentummal. Itt én a havi bankszámla kivonatot töltöttem fel, de több lehetőség közül is választhatunk.

Szintén szükség lesz egy kétlépcsős azonosítási módszer beállítására, amire legnépszerűbb megoldás a Google Hitelesítő alkalmazása.

Wallet.

A Nexo Wallet elérhető webes, android és iOS verzióban is, ahol megtakarításainkat, felvett hiteleinket kezelhetjük, esetleg kriptopénzeket válthatunk.

A tárca kriptopénz kínálata folyamatosan bővül, jelenleg több, mint 25 kriptoeszköz közül választhatunk (+ stablecoinok), amik után különböző méretű éves kamatot kapunk napi jóváírással.

Érdemes figyelni a Nexo Facebook és Instagram oldalát, ahol rendszeresen bejelentik az érkező új coinokat.

Feltöltés.

A Nexo pénztárcájára három féle módon tölthetünk fel pénzt:

  • Devizautalással az EUR, vagy USD-nél Top Up gombra kattintva
  • Kriptoeszközök beutalásával (itt figyeljünk, hogy milyen hálózaton küldjük)
  • Kriptoeszközök bankkártyás vásárlásával

Ha kezdő vagy a kriptoeszközök világában, akkor a devizautalás és a bankkártyás vásárlás ajánlott. Kriptoeszközök utalásához szükséged lesz egy külön tőzsdére, esetleg walletre.

Kriptopénz váltó.

Az alkalmazás rendelkezik egy nagyon egyszerű és letisztult felülettel, ahol másodpercek alatt válthatunk díjak nélkül kriptopénzek között.

Ha euró vagy dollár formában utaltál be a platformra, akkor itt vásárolhatsz kriptoeszközöket, válthatod őket stablecoinokra kedvezőbb kamatokért.

FONTOS: A kriptoeszközök tartása nagyobb kockázattal jár, mint a normál devizáké és stable coinoké, mivel kitesszük magunkat a projekt volatilitásának is. Ha ezt a kockázatot elkerülnéd, akkor tartsd a pénzed euróban, vagy a teljesen decentralizált UST stablecoinban.

Nexo szintrendszer.

A projekt egy beépített szintrendszerrel dolgozik, ami meghatározza a kezelt eszközeink után kapott kamatot, és felvehető hitelünk tulajdonságait.

A szintrendszerünket az összes eszközünkhöz viszonyított NEXO tokenjeink aránya adja meg. A legjobb szolgáltatások eléréséhez tőkénk legalább 10%-át NEXO-ban kell tartanunk.

Szintén magasabb kamatot érhetünk el, ha a beállításoknál kiválasztjuk, hogy a kapott kamatot NEXO tokenekben szeretnénk kapni. Ezzel +2% éves kamathoz jutunk.

Hogyan válasszunk a kriptopénzek közül.

A platformon elérhető eszközök nagy része stabil fundamentumokkal rendelkezik, viszont ettől függetlenül érdemes még minimálisan utána járni a projekteknek.

Például a platformon elérhető az Elon Musk által kedvelt mémcoin, a Dogecoin is, amiről a szubjektív véleményem, hogy kiemelten kockázatos eszköznek számít.

A Nexo által biztosított eszközök kockázat szempontjából az alábbi sorrendben helyezkednek el (legkevésbé kockázatostól a legkockázatosabbig):

  1. Devizák: EUR, USD
  2. Stablecoinok: UST, USDT, …
  3. Layer 1 és Layer 2 blokkláncok: ETH, LUNA, MATIC, …
  4. Egyéb projektek: UNI, AXS, …
  5. Mémcoinok: DOGE

Ennek és saját kockázatbírásunk függvényében érdemes eszközeink arányát alakítani.

Kriptopénzek lekötése.

A platform lehetővé teszi eszközeink x időre szóló lekötését is, amivel magasabb éves kamatokhoz jutunk.

Ez a funkció kriptoeszközönként eltérő, így érdemes mindegyiknél külön-külön megnézni a rendelkezésre álló lehetőségeket.

FONTOS: Ha egy eszközt lekötünk, akkor arra az időre nem tudjuk eladni, kiutalni!

Kiutalás.

A walleten tárolt eszközeinket a Withdraw gombbal tudjuk kiutalni, aminek célja devizák esetében lehet egy bankszámla, vagy kriptopénzek esetében egy másik wallet, esetleg tőzsde.

FONTOS: Kriptoeszközök kiutalásánál figyeljünk arra, hogy ERC-20as, vagy a projekt saját hálózatán indítjuk a tranzakciót! Ezt utólag nem tudjuk módosítani!

Nexo Mastercard.

A projekt egy új szolgáltatása a kriptopénz fedezetű mastercard kártyájuk.

A kártyával a helyi pénznemben vásárolhatunk kriptopénzünkkel, míg minden vásárlás után 2% visszatérítést kapunk. A kártya várólistás a nagy érdeklődés miatt, amire itt tudtok jelentkezni.

Összegzés.

A Nexo platformját én egy versenyképes alternatívának tartom bármilyen megtakarítási számla helyett.

Azoknak, akik tartózkodnak a kriptoeszközöktől, tarthatják pénzüket euróban, vagy dollárban, míg mások gyűjthetnek hosszútávra Bitcoint és más kriptoeszközöket, amik a platformon a kamatos kamat erejét élvezhetik.

Európában szerintem az egyik legmegbízhatóbb projekt a pénzügyi szolgáltatók világában, így mindenképp tudom ajánlani.

Ha még nem tetted, akkor $25 regisztrációs bónuszért itt tudsz regisztrálni az oldalra, amivel az én munkámat is támogatod.

Ha kérdésed maradt a projekttel kapcsolatban, azt felteheted az ingyenes Facebook csoportunkban, vagy a Főoldal alján található űrlapon!

Tartalomjegyzék