fbpx

Havi 100.000 Ft passzív bevétel a ByBit-en!

Németh Ádám

Németh Ádám

Facebook
Twitter
LinkedIn
ByBit kripto tőzsde

A passzív jövedelem évről évre egyre népszerűbb téma, viszont a gyakorlatban leginkább csak ingatlan bérbeadásról, vagy osztalék fizető részvényekről hallunk, amik valljuk be, meglehetősen tőkeigényes befektetések.

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy van erre alternatíva a kriptoeszközök piacán?

Mi a passzív bevétel?

Kezdjük azzal, hogy mit is jelent a passzív bevétel. Sokan a passzív részt félreértelmezik, és úgy gondolnak rá, hogy ez az, amivel végre rácáfolhatnak szüleik régi kijelentéseire, hogy a pénz nem fán terem. Ezzel sajnos várniuk kell.

A passzív jövedelemforrások olyan befektetések, amiknek kialakítása kezdetben rengeteg időt és/vagy pénzt igényel, majd a következő években folyamatos bevételt generálnak számunkra.

Gondoljunk például egy házra, amit megveszünk, felújítunk, majd albérletként bérbeadjuk. A felújítások alatt folyamatosan pénzt és időt igényel, viszont utána az évek során havi rendszerességgel hoz számunkra bevételt úgy, hogy nagyobb időbefektetést már nem igényel a későbbiekben.

A ByBit tőzsdéről röviden

A ByBit egy kriptoeszközökkel foglalkozó tőzsde, amit 2018-ban alapítottak Szingapúrban. A platform népszerűségét főként az alacsony tranzakciós költségeinek köszönheti, és hasonló funkciókkal rendelkezik, mint a Binance, így olyan országokban közkedvelt, ahol például a Binance szolgáltatásai nem elérhetőek.

A platform passzív bevételszerzési lehetőségeket is biztosít, amikről a későbbiekben részletesen is beszélünk.

A platformon vásárolhatunk kriptopénzeket bankkártyánkkal, vagy utalhatunk át más walletekből.

Ha van rá lehetőségünk, akkor én továbbra is a Binance-t, vagy Coinbase-t ajánlom.

Flexible Savings

A legkisebb kockázatú lehetőség a platformon a rugalmas megtakarítások opció.

Itt találunk limitált és folyamatosan elérhető lehetőségeket is, ahova a kriptoeszközeinket áthelyezhetjük és napi rendszerességgel kapunk kamatot utánuk.

Pár jó lehetőség jelenleg (2022.04.26.):

  • ETH éves 6.88% kamatért (limitált ideig)
  • UST éves 15% kamatért

Ezekből a megtakarítási walletekből a kriptoeszközeinket bármikor visszautalhatjuk díjtalanul az eredeti walletünkre, ami maximum 1 nap alatt meg is érkezik.

Dual Investments

Nagyobb kockázatú, de jóval magasabb hozamot nyújtanak a duális befektetések a platformon.

Ez az opció akár éves 400% hozamot is generálhat, viszont itt megjelenik az impermanent loss fogalma, ami ezeket a nyereségeinket csökkentheti. Erről a témáról a CryptoFalkának ebben a cikkében olvashatsz.

A felmerülő veszteségeinket úgy csökkenthetjük, ha olyan párokat választunk, amiknél kisebb az esély arra, hogy a közeljövőben nagy árfolyamváltozás lenne. Ilyen akár egy BTC-USDT pár olyan időszakban, amikor oldalazásra számítunk. Itt ha túlságosan nagy utánajárást igényel, akkor persze már nem is annyira passzív ez a bevételforrás.

Pár lehetőség 5 napos időtávokra (2022.04.26.):

  • BTC-USDT 113.55% éves kamat
  • ADA-USDT 122.63% éves kamat
  • XRP-USDT 119,9% éves kamat

Összehasonlítás

Ez persze mind szép és jó, de hogy viszonyul ez az egész a gyakorlatban egy osztalékfizető részvényhez? Az osztalékfizető részvények piacán egy átlagos 3%-os éves kifizetéssel számolhatunk.

Ez alapján pedig akkor nézzük, hogy mennyi pénzre lenne szükségünk a havi 100.000 forintos passzív jövedelmünkhöz:

  • 3%-os osztalékfizető részvény: 40 millió Ft
  • Rugalmas Megtakarítás: ETH (6.88%): 17,4 millió Ft (ETH árfolyamingadozása befolyásolhatja)
  • Rugalmas Megtakarítás: UST (15%): 8 millió Ft (UST árfolyama dollárt követi)
  • Duális Befektetés XRP-USDT (119%): 1 millió Ft (legnagyobb kockázat, impermanent loss)

Mint bármilyen más befektetésnél, itt is a diverzifikációt tartom a legjobb megoldásnak. Én nagyobb arányban választanám a Rugalmas Megtakarítási opciókat (pl. Pareto-elv alapján 80-20), és kisebb részét képeznék a portfoliómnak a magas kockázatú Duális befektetési opciók, amikkel nagyobb éves hozam érhető el.

Regisztrációs Bónusz!

A ByBit tőzsdén most regisztrációd mellé bónuszt is kaphatsz! Ha a regisztrációt követő 30 napban feltöltesz 100 dollár értékű kriptopénzt a platformra, akkor 40 dollár bónuszt adnak ajándékba.

Ehhez ezen a linken keresztül tudsz regisztrálni.

A regisztrációdért én is bónuszt kapok, ami segít az oldal fenntartásában, gördülékeny működtetésében.
A cikkben található információk nem minősülnek befektetési tanácsadásnak!

Tartalomjegyzék