fbpx

Hogyan keress passzív bevételt PancakeSwap-on! [Frissítve: 2022]

Németh Ádám

Németh Ádám

Facebook
Twitter
LinkedIn
PancakeSwap

A kriptovaluták egyik legnagyobb előnye, hogy rengeteg passzív bevétel szerzési lehetőséget nyújt. Ebben a cikkben ezek közül az egyik legnépszerűbb DeFi platform szolgáltatására fogunk fókuszálni, ami a PancakeSwap CAKE staking poolja, ahol akár éves 62% kamatot is elérhetünk.

Mi az a DeFi?

A DeFi egy mozaikszó, ami a decentralized finance, azaz decentralizált pénzügyekre utal. Ezek a szolgáltatások teljesen automatizáltak, így nem kell semmilyen közvetítői díjat fizetnünk, mint a szokványos pénzügyi tranzakcióknál. Ez gyorsabb és költséghatékonyabb lehetőségekhez vezet.

Mi a PancakeSwap?

A PancakeSwap az egyik legtöbb aktív felhasználóval rendelkező decentralizált pénzügyi szolgáltató, ami a Binance BSC hálózatán fut. A platformon keresztül kereskedhetünk olyan tokenekkel, amik a BSC hálózatra épültek.

Mi a CAKE?

A PancakeSwap saját tokenje, ami BEP2 és BEP20 hálózatokon elérhető. A tokenből vásárolhatunk a Binance, KuCoin, vagy a PancakeSwap saját platformján.

TrustWallet Regisztráció.

Ahhoz, hogy használjunk egy DeFi-t szükségünk lesz egy kriptovaluta walletre. A PancakeSwap legnépszerűbb walletje a TrustWallet, amit itt tölthetsz le androidra vagy iOS-re.

Trust Wallet

Letöltés után a “Create a new wallet” gombra kattintva kezdhetjük meg a walletünk létrehozását.

FONTOS: A 12 szavas helyreállítási kulcsunkat írjuk le egy olyan helyre, ahol biztonságban tudhatjuk. Legjobb ezt fizikai formában tárolni olyan helyen, amihez csak mi férünk hozzá!

Mielőtt tovább lépnél, ellenőrizd, hogy a 12 szót jó sorrendben írtad le! Ezt utólag nem tudjuk már megnézni.

Ezzel kész is a Trust Wallet regisztráció!

PancakeSwap Csatlakoztatása.

A Trust Wallet felületén alul keressük meg a DApps menüpontot, majd ott görgessünk le a DeFi részhez. Ha ott nem listázza ki egyből, akkor a “See All” linkre kattintva kereshetjük meg a PancakeSwap alkalmazását az összes elérhető DeFi projekt közül.

Indítsuk el a PancakeSwap alkalmazását, majd ellenőrizzük, hogy a BSC hálózatot használjuk!

Kattintsunk a “Connect Wallet” gombra a jobb felső sarokban és válasszuk ki a Trust Wallet tárcát! Ezzel kész is a PancakeSwap csatlakoztatása Trust Walletünkhöz!

Tőke Feltöltése.

Ahhoz, hogy elkezdhessük a CAKE tokenek stakelését és passzív bevétel szerzését, szükségünk lesz tőkére, amihez be kell küldenünk CAKE tokeneket, vagy BUSDT-t a walletre. Az egyszerűség kedvéért most a CAKE tokenek beküldését vesszük végig.

A Trust Wallet felületén belül a főoldalon/wallet menüponton látjuk kilistázva a tárcánkon elérhető kriptovalutákat. Itt a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva kereshetünk kriptovaluták között.

Írjuk be, hogy CAKE (BEP20), és kapcsoljuk hozzá a walletünkhöz.

FONTOS: BEP20 CAKE coint válasszuk, mert a PancakeSwap felülete csak ezt a típusú CAKE tokent fogja felismerni!

Ezután a Wallet fülön kattintsunk a PancakeSwap Tokenre és azon belül a “Receive” ikonra! Itt megjelenik egy QR kód és egy publikus cím, ahova BEP20-as hálózaton küldhetünk CAKE tokeneket.

FONTOS: Figyeljünk arra, hogy a tőzsdén, ahonnan utalunk jó címet és hálózatot adunk meg! Ha véletlenül más hálózaton küldenénk, vagy rossz címre, azt utólag nem tudjuk javítani!

Ha a tranzakció megtörtént, akkor pár perc múlva meg is érkezik az elküldött összeg a walletre.

BNB Feltöltés Tranzakciós Díjakhoz.

Ahhoz, hogy egy PancakeSwap felületén tranzakciókat hajthassunk végre, szükségünk lesz BNB coinokra is, amiből a tranzakciók díjait fizethetjük. Itt a beutalás megegyezik a CAKE beutalással, viszont BNB hálózaton küldjük a BNB coinjainkat.

Miután a coinok megérkeztek, a Trust Wallet felületén ezeket Smart Chain BNB coinokra kell váltanunk, aminek a váltása 1:1 arányban történik. A BSC hálózaton nem magasak a tranzakciós díjak, így nem szükséges 10-15 dollárnál nagyobb összeget beutalni BNB-ben a tranzakciós díjakra!

Auto CAKE Pool.

Az egyik legnépszerűbb funkciója a PancakeSwap platformjának az Auto Staking Pool, amit az Earn/Pools fülön belül érsz el.

Itt válasszuk ki az Auto CAKE opciót, majd ott kattintsunk a “+” jelre, hogy CAKE tokeneket adjunk hozzá a Poolhoz. Itt ha jó hálózaton küldtük be a tokeneket, akkor megjelenik egy felület, ahol kiválaszthatjuk a CAKE tokenjeink mekkora részét szeretnénk lekötni.

Ezután nincs már több dolgunk! CAKE tokenjeinket bármikor kivehetjük, a keletkező kamat folyamatosan hozzáadódik meglévő coinjainkhoz a Poolban.

Egyéb Gondolatok.

A staking azért is jó, mert a tokenjeink mennyisége és értéke is egyszerre növekedhet, így sokszorosan jól járhatunk hosszútávon. Ennek ellenére érdemes követni, hogy az adott projekt milyen stratégiát követ a tokenjük deflációjának megakadályozására.

Ez azért fontos, mert stakingből újonnan keletkező tokenek az árfolyamot lenyomhatják, így hosszútávon lehet, hogy a tokenjeink mennyisége nő, de az értékük csökken és nem jövedelmező a befektetésünk.

Az egyik legfontosabb szempont, amire érdemes figyelni, hogy a projekt mekkora mennyiségben és milyen gyakran éget tokeneket (burning). Ez azt jelenti, hogy x számú tokent a fejlesztő csapat kivon a forgalomból, így csökken a piacon lévő kínálat, ami jótékony hatással van az árfolyamra.

Ha további segítségre lenne szükséged, akkor keress meg a privát facebook csoportunkban, vagy írj egy üzenetet a szolgáltatásaim fülön keresztül!

Tartalomjegyzék