fbpx

Mi a Linear Finance? LINA bemutató [2022]

Németh Ádám

Németh Ádám

Facebook
Twitter
LinkedIn
Linear Finance LINA
Az elmúlt években egyre nagyobb piaci részesedéssel rendelkeztek a Fintech cégek, így nem volt kérdés, hogy a blokklánc projektek megjelenésekor számíthatunk blokkláncra épült pénzügyi megoldásokkal is. A Linear Finance -röviden LINA- is egy ilyen megoldás, aminek bővebb elemzéséről ebben a cikkemben olvashatsz. 

Projektről röviden.

Egy olyan Layer 2 cross-chain DeFi alkalmazás az Ethereum blokkláncon, ahol a kriptovaluták mellett más befektetési eszközökkel is kereskedhetünk. 

pl. forex, árupiaci termékek, stb. (ezek „szintetikus” formában, úgynevezett Liquids-ként)

A jelenlegi DeFi projektek problémája a skálázható működéshez szükséges likviditás hiánya, ezért gyakran megjelenő probléma a „slippage”, ami egy vásárolt coin tervezett és valós vásárlási/eladási árának különbözete. 

pl. 10 dollárért indult a buy order, de csak 10,50 dollárért sült el a swap. 

A platformról.

Az Ethereum volt az első programozható blokklánc, ennek köszönhetően pedig az alapítás óta a legnagyobb blokklánc projekt a Bitcoin után.

A projektet 2015-ben alapították. A hálózaton futó tranzakciók hitelesítésére a Bitcoinnál ismert Proof-of-Work algoritmust használ, aminek köszönhetően a legnépszerűbb kriptovaluta lett a bányászok között.

Csapat.

Az alapítók Drey Ng és Kevin Tai egy kis csapattal fejlesztik jelenleg a projektet (10 fő).

Drey Ng társalapítója és jelenlegi CPO-ja a Liquify projektnek, ami értékpapírokat tokenizálna. Emellett blokklánc oktató Hong Kongban és több éves tapasztalata van a FinTech területén.Kevin Tai a Credit Suisse alelnöke volt Hong Kongban. A Harvard Business School-on végzett és több mint egy évtizedes tapasztalata van gazdasági területen.

Támogatottság.

A projektnek jelenleg főként az ázsiai piacra fókuszál, így privát befektetők és stratégiai partnerek terén is ilyen szereplőkkel találkozhatunk.

Befektetők közt ott van a népszerű ázsiai Huobi tőzsde, míg stratégia partnerei közt pl. a Moonbeam cross-chain projekt és a 3Commas algoritmikus kereskedési robot platform.

A befektetők és stratégiai partnerek teljes listáját itt találod!  

Árfolyam.

A projekt tokenjének árfolyama ATH óta közel 90%-ot esett, így bőven van helye a növekedésre. Oldalazó trendet követ már egy ideje, a legtöbben a tokent vásárlás után lekötik, ami után a LINA szintetikus USD tokenjét kapják rewardként. 

Összefoglaló.

A projekt jelenleg marketing problémákkal küzd, mivel nem alakult még ki egy stabil közössége Twitteren és Redditen. 

A projekt small-cap, így kiemelten kockázatos befektetésnek minősül, viszont hosszútávon hatalmas potenciállal rendelkezik.

A bejegyzést folyamatosan frissítem, bővítem! A bejegyzésben olvasottak saját véleményemet tükrözik, semmilyen formában nem minősülnek pénzügyi tanácsadásnak!

Tartalomjegyzék