fbpx

Hol tartsuk a kriptót? Legjobb kripto walletek 2023-ra

Németh Ádám

Németh Ádám

Facebook
Twitter
LinkedIn
Legjobb kripto walletek

Az itt bemutatott termékek gyártóinak egy részével partnerségben állok, ami segít az oldal fenntartásában. Ez befolyásolhatja, hogy melyik termékek szerepelnek a listában, viszont nem befolyásolja a róluk alkotott véleményemet. Itt találod a partnereim listáját és hogy hogyan jut az oldal bevételhez.

Fontos tanulságok

A kripto pénztárcák elengedhetetlenek bárki számára, aki kriptovalutákat birtokolna, mint például a Bitcoin, vagy Ether.

Ezeknek kiválasztása nehéz feladat lehet, főleg ha még újak vagyunk a blokklánc világában.

Mire jó egy kripto wallet?

A kripto walletek fő célja a kriptoeszközeink tárolása, küldése, fogadása. Emellett lehetővé teszi a decentralizált platformokhoz (dApp) való csatlakozást is, ahol egyedi azonosítóként is szolgál.

Ezeken a digitális pénztárcákon a kriptovalutákat úgy tárolhatjuk, hogy ahhoz csak az fér hozzá, aki rendelkezik a tárcához tartozó titkos szavak sorrendjével (secret phrase).

Hasonló megoldás, mint egy otthoni széf, csak digitális formában kriptoeszközeink számára.

Wallet típusai

A kripto pénztárcákat megkülönböztetjük az alapján, hogy rendelkeznek-e internetkapcsolattal (“hot wallet”), vagy sem (“cold wallet).

Az internetkapcsolattal nem rendelkező walletek –  úgynevezett cold walletek – sokkal nehezebben feltörhetőek, viszont használatuk bonyolultabb, többnyire nagy összegekkel rendelkező, tapasztaltalt felhasználók számára ajánlottak.

Ledger Nano X

Ledger Nano X

Ha cold walletekről beszélünk, akkor nehéz lenne kihagyni a Ledgert. Több, mint 4 millió elégedett vásárlójukkal és 3 elérhető walletükkel a legnépszerűbb márka a piacon.

A biztonságukat az is igazolja, hogy az évek során még senkinek nem sikerült feltörnie a walletjüket.

A Ledger walletek kompatibilisek a legtöbb blokklánccal, és decentralizált alkalmazásokat is használhatunk velük.

A belépő kategóriás walletjük a Nano S, zászlóshajójuk a Nano X, míg a legújabb termékük a Ledger STAX.

Ha cold walletet keresel, akkor a Ledger szerintem a legjobb opció a piacon!

>> Weboldal: Ledger

Metamask

Online kapcsolattal rendelkező (“hot”) walletek közül a Metamask az, amit mindenki ismer. 

Google Chrome bővítményen keresztül igazgathatjuk benne a kriptoeszközeinket és kompatibilis az Ethereum (ERC-20), Polygon (MATIC) és Binance (BSC) hálózataival.

A legtöbb decentralizált alkalmazás elsők közt támogatja és preferálja. 

>> Weboldal: Metamask

Nexo Wallet

A Nexo Európa legnagyobb kriptohitelező cége, ami az elmúlt évek alatt folyamatos fejlesztéseket vezetett be a platformján.

A 2022-es év során megfigyelhettünk egy növekedő érdeklődést a decentralizált walletek felé, amire a Nexo azonnal reagált.

Év végére ki is adta saját non-custodial walletjét, ami szinkronizálható a Metamask és Coinbase walletekkel.

A walletben tárolhatjuk Ethereum, Polygon és Binance Smart Chain alapú tokenjeinket, NFT-ket, ezekkel kereskedhetünk, a közeljövőben pedig elérhető lesz a platform beépített “Earn” funkciója, amivel plusz jövedelemhez is juthatunk.

>> Weboldal: Nexo Wallet

Szerezz naponta kifizetett kamatokat kriptoeszközeid után a Nexo platformján! Most 25 dollárnyi Bitcoint is szerezhetsz, ha itt regisztrálsz!
(Részletek a linkben!) 

TrustWallet

A Trust Wallet az egyik legnépszerűbb Metamask alternatíva. Fő támogatott hálózata a Binance Smart Chain (a Binance vezérigazgatója is ezt a walletet ajánlja).

A fenti okok miatt például a PancakeSwaphoz a legtöbben ezt a hot walletet használják.

>> Weboldal: Trust Wallet

Rólam: 2019 óta vagyok a kripto piacon, végzettségemet tekintve gazdaságinformatikus, 2022 eleje óta pedig a Nexo európai Ambassador csapatát vezetem. 

Facebook
Email

Tartalomjegyzék