fbpx

Coinbase vélemény 2022

Németh Ádám

Németh Ádám

Facebook
Twitter
LinkedIn
coinbase

Coinbase vélemény 2022

A coinbase egy jól ismert amerikai kriptotőzsde, ami leegyszerüsíti a kriptoeszközök vásárlását és eladását. Könnyedén vásárolhatunk a platformon Bitcoint, Ethert és más népszerű kriptopénzeket, viszont fordítsunk kellő figyelmet a díjakra.

Németh Ádám

Céges háttér
Elérhető kriptoeszközök
Díjszabás
Biztonság
Ügyfélszolgálat

Összegzés

A Coinbase egy amerikai központú kriptotőzsde, ahol több mint 100 kriptoeszköz között válogathatunk. A Coinbase egy jó választás kezdő és már hosszabb ideje a piacon lévő befektetők számára is. Akik pedig aktívabban kereskednének, azoknak a Coinbase Pro nyújt jó megoldásokat.

4.3

Bevezető

A Coinbase az egyik legjelentősebb kriptotőzsde a piacon, ami megkönnyíti több kriptoeszköz vásárlását kiskereskedelmi befektetők számára beleértve a Bitcoint, Ethert és más népszerű kriptopénzeket. Az alap kereskedési lehetőségek mellett margin és határidős ügyletek kötését is elérhetővé teszi a platform az ügyfelei számára.

Figyelmeztetés: A kriptoeszközökbe, a decentralizált pénzügyekbe (DeFi) és más ICO-kba (Initial Coin Offerings) való befektetés rendkívül kockázatos és spekulatív, és a piacok rendkívül változékonyak lehetnek. Bármilyen pénzügyi döntés meghozatala előtt konzultáljunk képzett szakemberrel!

Cég áttekintés

A Coinbase 2012-ben lett alapítva azzal a céllal, hogy Bitcoint küldjünk és fogadjunk rajta keresztül. A cég támogatott eszközei azóta sokszorosára nőttek és több, mint 5000 alkalmazottal rendelkezik a világ számos helyén.

A Coinbase több, mint 100 országban működik, és a platform negyedéves forgalma több, mint 310 milliárd dollár. A Coinbase egy hatalmas kripto ökoszisztémát tart fenn, ami több, mint 13 ezer pénzügyi intézményt támogat.

A Coinbase két külön kereskedési platformot vezet, és rendelkezik egy független wallettel is. A Coinbase szolgáltatásai között mindent megtalálsz ahhoz, hogy belevágj és vezesd kripto befektetéseidet.

Elérhető kriptoeszközök

A Coinbase több mint 100 kriptoeszközt támogat, köztük olyan ismertebb tokeneket is, mint:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Cardano (ADA)
  • Ripple (XRP)
  • Polkadot (DOT)
  • ChainLink (LINK)
  • Polygon (MATIC)
  • Solana (SOL)

Díjak

A Coinbase nem közli az árképzését és díjait, és nemrég teljesen eltávolította a teljes díjtáblázatát a platform online felületén. A fizetett díjak mennyisége viszont megjelenik a kereskedés megkezdésekor a képernyőn, így mindig tudjuk, hogy mennyit fogunk fizetni.

Az alábbi díjakra lehet számítani a Coinbase felületén:

Kereskedési mennyiségCoinbase díj
$10, vagy kevesebb$0.99
$10 – $25$1,49
$25 – $50$1,99
$50 – $200$2,99
Coinbase díjszabás

200 dollár felett a platform százalékos formában számítja a díjakat.

További díjakat számol fel a platform be- és kiutalásoknál:

Fizetési módCoinbase díj
Banki utalás1,49%
USD Wallet1,49%
Bankkártyás beutalás3,99%
Coinbase díjszabás ki- és beutalásnál

Biztonság

A Coinbase az iparágban elérhető legmagasabb biztonságot nyújtja az ügyfelei számára. Kriptoeszközök kereskedésekor viszont mindig számítanunk kell felmerülő kockázatra. 2021-ben felfigyeltek egy problémára, amivel 250 millió dollár értékben tudtak pénzt ellopni. Ezt a hibát pár órán belül sikerült is kijavítaniuk.

A kriptoeszközök kereskedésekor mindig lesznek kockázatok, ezért érdemes az eszközeink egy részét fizikai offline walleten tárolni, mint például a Ledger.

Figyelmeztetés: A kriptopénz tranzakciókat nem lehet visszafordítani! Győződjünk meg róla, hogy a számlainformációink biztonságban vannak, és ellenőrizzük kétszer a címeket, mielőtt pénzt küldenénk egy másik kriptopénz tárcába!

Fiók nyitásának folyamata

A Coinbase felületére való regisztráció hasonló, mint bármely más kripto tőzsdéé, vagy online brókeré. A regisztráció csak pár percet vesz igénybe.

Regisztráció a Coinbase felületén.

A regisztráció során meg kell adnunk elérhetőségi adatainkat, beleértve a nevünket, címünket és telefonszámunkat. Ezek az adatok a pénzügyi iparágban az úgynevezett KYC (Know Your Customer) részét képezik.

A platform összes funkciójának eléréséhez továbbá fel kell töltenünk egy fényképes hatósági igazolványunk másolatát, ami lehet személyigazolvány, útlevél, vagy jogosítvány. Enélkül a hitelesítés nélkül a fiókunk limitált tevékenységeket végezhet csak.

Ügyfélszolgálat

Az ügyfélszolgálat az egyik legnagyobb probléma a Coinbase-nél. Szinte lehetetlen bárkit elérni náluk. Ebből adódóan érdemes azzal tervezni, hogy a felmerülő problémákra a választ nekünk kell megtalálnunk.

Konklúzió

A Coinbase egy olyan platformot kínál, ahol bárki vásárolhat, eladhat, vagy tárolhat kriptoeszközöket. Különösen jó opció lehet a kezdők számára, míg a Coinbase Pro felülete a haladó befektetők/kereskedők számára nyújt megoldásokat.

A Coinbase legnagyobb hátránya az ügyfélszolgálat és az alap platform árképzése. Ha talpraesettek vagyünk és nincs szükség ügyfélszolgálatra, akkor a Coinbase mindenképp egy jó választás.

Gyakran ismételt kérdések

A cikk írásakor az Investopedia Coinbase Review cikkét és a Coinbase oldalát használtam fel forrásként.Kraken StakingKraken Staking

Tartalomjegyzék