fbpx

Teljes Binance bemutató és vélemény 2022

Németh Ádám

Németh Ádám

Facebook
Twitter
LinkedIn
Binance logó

Tartalomjegyzék

Ha kriptodeviza vásárlásra adjuk a fejünket, akkor megkerülhetetlen egy kripto tőzsde használata. Ebben a cikkben a Binance felületét vesszük át részletesebben, amit én is több, mint 3 éve használok gondtalanul, befektetési tevékenységeim egyik gyakori eszköze.

Ha regisztrálnál a platformra, akkor ezen a linken keresztül 10% kedvezményt kapsz a jövőbeli tranzakciós díjaidra és az én munkámat is támogatod!

Előnyök

Kezdjük is az előnyökkel. A cég több éves múlttal rendelkezik, így bőven volt idejük javítani, fejleszteni a szolgáltatásaikon.

Alacsony díjak

A Binance platformja nyújtja a piacon az egyik legalacsonyabb kereskedési díjakat, ezzel pedig tökéletes választás azoknak, akik aktívan kereskednének, illetve fontos náluk, hogy a választott kripto tőzsde költséghatékony legyen.

A platform 0,02%-0,1% kereskedési díjat számol fel annak fügvényében, hogy mekkora havi forgalmat generálunk. A Binance díjszabásáról bővebben itt olvashatsz.

Többszáz támogatott kriptoeszköz

A Binance tőzsde nagy előnye, hogy az egyik legtöbb kriptoeszközt támogatja. A platform jelenleg több, mint 350 kriptodeviza közül válogathatsz, mint például:

  • Bitcoin,
  • Ethereum,
  • Cardano,
  • Polygon,
  • XRP,
  • Dogecoin

Általánosságban elmondható, hogy ha olyan kripto projekttel találkozunk, amit a Binance sem támogat, akkor érdemes jobban utánanézni a projektnek, mert kiemelten kockázatos lehet a befektetés.

Többmillió felhasználó

A fenti előnyökből adódóan már több, mint 90 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhet a Binance, ami elősegíti a folyamatos fejlesztéseket, lehetséges hibák folyamatos javítását.

Hátrányok

Mint minden platformnak, a Binance-nek is vannak hibái, hátrányosságai, viszont ezek nem mindenki számára jelennek meg problémaként.

Egyeseknek bonyolult lehet

A platform rengeteg funkcióval rendelkezik, ami egyszerre előny egy, a területen jártas felhasználónak, és hátrány annak, aki most vág bele a kriptoeszközök világába. A platformon elérhető 4 típusú kereskedési funkció, 5 típusú wallet és számos megtakarítási funkció, amelyek mind a főoldalról érhetőek el.

Regisztráció

A Binance felületére ezzel a linkkel regisztrálva az egyébként is alacsony tranzakciós díjakból további 10% kedvezmény érhető el.

Binance regisztráció
Binance regisztrációs lehetőségek

A regisztráció után még szükség lesz egy úgynevezett “KYC” (Know Your Customer) ellenőrzésre, ahol be kell fotóznunk a személyigazolványunk két oldalát, csatolni egy lakhelyünket igazoló dokumentumot (erre a legegyszerűbb a havi bankszámlakivonat), majd a telefonunkkal egy fotót kell készítenünk az arcunkról (ez nem kerül tárolásra).

Egyenleg feltöltése

A Binance platformjának nagy előnye, hogy támogatja az euroövezeti utalásokat (SEPA), amik nagyban csökkentik a banki ki- és beutalások költségeit. A kövezkező pár sorban megnézzük lépésről lépésre, hogy hogyan is kell kiutalni a platformról bankszámlaszámra.

Binance Deposit

Kiválasztjuk a felső sávban a Wallet/ “Fiat and Spot” pénztárcát, majd utána megkeressük az euro-t, mint devizát és a “Deposit”, azaz beutalás lehetőségre kattintunk.

Deposit SEPA

Ezután beutalás módjaként megadjuk az euroövezeti utalást (SEPA), majd a megjelenő címre indítunk deviza utalást bankunkból.

Kifejezetten figyeljünk a közleményre, mivel ez alapján fogják beazonosítani, hogy kinek írják jóvá az utalást a Binance felületén.

Az euroövezeti devizautalás módja bankonként eltérő, így érdemes erre külön rákeresni a bankon belül!

Kripto vásárlás egyenlegből

Meglévő euro, vagy stablecoin egyenlegünkből kriptoeszközöket vásárolhatunk a “Trade” menüponton belül.

Egyszerűbb megoldásként használhatjuk a “Binance Convert” funkciót, vagy a jóval több funkcióval rendelkező, azonban bonyolultabb “Spot” lehetőséget.

Kripto vásárlás bankkártyával

A Binance felületén keresztül lehetőség van bankkártyával is vásárolni kriptodevizákat minimum 8 ezer forintos összegben.

Ez a módszer általában gyorsabb, de minimális tranzakciós díjakat felszámolhatnak, esetlegesen pár magyar bank nem hagyja jóvá a vásárlást.

Kiutalás

A platformról való kiutalás szintén egyszerű, köszönhetően a SEPA utalás támogatottságának.

Binance Fiat és Spot Wallet

A felső sávban kiválasztjuk a “Wallet”, majd a “Fiat and Spot” opciót.

Binance kiutalás

Megkeressük az euro-t, majd a “Withdraw”, azaz kiutalás opciót választjuk.

Binance SEPA kiutalás

Kiválasztjuk a SEPA opciót, mint utalási módszer, majd a folytatás gombra kattintunk.

Binance kiutalás megerősítése

Megadjuk a kiutalni szánt összeget, a bankszámlaszámot, és az összeg 1-2 munkanapon belül megérkezik a számlánkra.

Binance kártya

Binance bankkártya
Binance bankkártya

A Binance platformja szintén lehetővé teszi számunkra, hogy kriptoeszközeinkkel fizessük mindennapos kiadásainkat.

A Binance kártya minden olyan helyen használható, ahol támogatják a Visa bankkártyákat.

További információkat a Binance hivatalos oldalán találunk.

Binance Earn

A kriptotőzsdén le is köthetjük kriptoeszközeinket, ami után a platform kamatot biztosít. Ezzel a Binance felületén keresztül akár úgymond “passzív bevételhez” is juthatunk, bár természetesen ez is tartogat kockázatokat.

Lehetőségünk van rugalmas futamidejű megtakarítást kötni (“Flexible”), ahol a kriptoeszközeinket bármikor kivehetjük, vagy szétnézhetünk a 7,30,60 és 90 napos lehetőségek között.

A platformon elérhető kamatokról a hivatalos oldalon találsz további információt. 

GY.I.K.

A Binance tranzakciós díjai több szempont alapján változnak 0,02 és 0,1% között.

A platform több külföldi devizát is támogat. Ezek közül a népszerűbbek az amerikai dollár, euro és angol font.

A cég székhelye a Kajmán-szigeteken található.

Ha érdekelnek a kriptoeszközök és szeretnél értesülni a legújabb hírekről, piaci elemzésekről, akkor ne felejts el feliratkozni a hetente érkező kripto hírlevelemre!

Tartalomjegyzék