fbpx

Az 5 legjobb kripto tőzsde 2022-ben

Németh Ádám

Németh Ádám

Facebook
Twitter
LinkedIn
Legjobb kripto tőzsdék

A megfelelő kripto tőzsde a befektetéseink egy fontos része, hisz ez az a platform, ahol a pénzünket tartjuk, új kriptoeszközöket vásárolunk, és a platform egyéb funkcióit vesszük igénybe.

Egy rossz tőzsde választásával felesleges kockázatot, esetleg plusz költségeket vállalunk, amik körültekintő utánajárással mind elkerülhetőek.

Ebben a cikkben összegyűjtöttem és leteszteltem az 5 legjobb kripto tőzsdét különböző szempontok szerint, így remélhetőleg mindenkinek tud segíteni a számára megfelelő platform kiválasztásában.

1. Binance
Binance logo

Kriptoeszközök széles választéka, alacsony díjak és stabil céges háttér. Kell ennél több? A Binance véleményem szerint a legjobb választás kezdő és haladó kripto befektetők és kereskedők számára.

Ezzel a linkkel regisztrálva 5% kedvezményt kapsz a tranzakciós díjakból.

2. Coinbase
Coinbase tőzsde logó

Letisztult, könnyen átlátható felületével és kriptoeszközök széles választékával az amerikai Coinbase tőzsde egy jó választás azok számára, akik nem akarják túlbonyolítani a befektetéseiket.

Ezzel a linkkel regisztrálva 10 dollár regisztrációs bónuszt kapsz!

3. Kraken
Kraken tőzsde logó

A Kraken egy több, mint 10 éves múlttal rendelkező amerikai kriptotőzsde. A platform ideális választás azok számára, akiknek fontos a biztonság, céges háttér, és ezért hajlandóak magasabb díjakat fizetni.

A blogot az olvasók tartják fenn azzal, hogy a partner linkeken keresztül regisztrálnak a platformokra, amiből jutalékot kapok.

Kiválasztottam a...
Lássunk is hozzá.

Melyek a legjobb kripto tőzsdék?

 

Itt vannak azok a tőzsdék, amik szerintem 2022-ben a legjobbak.

Binance

Legjobb tőzsde kezdő és haladó befektetők számára

A Binance egy népszerű kriptotőzsde tapasztalt befektetők számára. Alacsony díjakat és tokenek széles választékát biztosítja az ügyfelei számára. A Magyarországon történő kereskedést megkönnyíti SEPA utalások támogatása is a platformon. Kereskedés mellett rengeteg plusz funkcióval rendelkezik, így tapasztalt befektetők számára ideális választás lehet.

A platformról írt részletes bemutatómat itt olvashatod el.

Regisztrálj a Binance tőzsdére és végleges 5% kedvezményt kapsz a tranzakciós díjaidból!

Coinbase

Amerikai tőzsdén jegyzett kriptotőzsde

A Coinbase egy amerikai központú kriptotőzsde, ahol több mint 100 kriptoeszköz között válogathatunk. A Coinbase egy jó választás kezdő és már hosszabb ideje a piacon lévő befektetők számára is. Akik pedig aktívabban kereskednének, azoknak a Coinbase Pro nyújt jó megoldásokat.

A platformról írt részletes bemutatómat itt olvashatod el.

Regisztrálj a Coinbase tőzsdére és az első 100 dollár értékű kereskedésed után 10 dollárt kapsz ajándékba!

Kraken

Legrégebbi múltú amerikai kriptotőzsde

A Kraken egy amerikai központú kriptotőzsde, ahol több mint 110 kriptoeszköz között válogathatunk versenyképes tranzakciós díjak mellett. Kiemelendő, hogy a platform támogatja a spot és futures kereskedési módokat is. A Kraken egy jó választás kezdő és már hosszabb ideje a piacon lévő befektetők számára is, köszönhetően a tokenek széles választékának és a Kraken Pro alacsony tranzakciós költségeinek.

A platformról írt részletes bemutatómat itt olvashatod el.

Regisztrálj a Kraken tőzsdére és kezdj el kereskedni a piac egyik leghosszabb múltú amerikai kriptotőzsdéjén!

KuCoin

Legtöbb kriptoeszközt támogató tőzsde

A KuCoin tőzsdén keresztül több, mint 600 kriptoeszköz közül válogathatunk, emiatt egy jó választás azoknak, akik kriptopénzek széles választékát keresik egy platformom. A platform népszerűségének oka még, hogy alacsony kereskedési díjakkal dolgoznak.

A platformról írt részletes bemutatómat itt olvashatod el.

Regisztrálj a KuCoin tőzsdére és kezdj el kereskedni a több, mint 600 elérhető kriptoeszközzel!

ByBit

A ByBit tőzsde az alacsony kereskedési díjak és a kriptoeszközök széles választéka miatt jó alternatíva a Binance és KuCoin tőzsdékre.

Regisztrálj a ByBit tőzsdére, utalj be legalább 20 dollárt, kereskedj legalább 250 dollár értékben és szerezz ingyen 20 dollárt!

Mi a kriptotőzsde?

A kripto tőzsdék olyan platformok, ahol kriptoeszközöket vásárolhatunk és adhatunk el. Ezeken a felületeken általában más kriptopénzek közt is válthatunk, például válthatunk BTC-t ETH-ra. A kriptovaluta tőzsdéken követhetjük az általuk támogatott kriptoeszközök aktuális piaci árfolyamát is.

Ezeken a platformokon el is adhatjuk kriptopénzeinket normál devizákért cserébe, amit ezután kiutalhatunk magunknak, ezzel profitot realizálva.

Tyron Ross, amerikai pénzügyi tanácsadó szerint nincs mindenki számára egy “univerzálisan legjobb” tőzsde, hanem végig kell gondolnunk, hogy számunkra milyen szempontok a leginkább fontosak, amikor kriptovaluta kereskedésről van szó, és ez alapján választunk, hogy melyik felel meg a mi céljainknak.

Lehet, hogy valakinek a legfontosabb az egyszerűség, és ezért hajlandó magasabb díjakat fizetni, míg más a legolcsóbb kereskedési díjakat keresi.

Összegzés

Magyarországon az egyik legtöbbet hassznált kriptotőzsde a Binance. Ennek oka a SEPA utalások támogatása, kriptoeszközök széles választéka és rendkívül alacsony tranzakciós díjak.

A tőzsdét szinte mindenki ismeri, így ha el is akadnánk, biztosan fogunk találni valakit, aki segíteni tud, így az ügyfélszolgálatra se kell mindig hagyatkoznunk. 

Szintén jó alternatíva a Coinbase, ami egy sokkal letisztultabb felülettel rendelkezik és a céges háttere is transzparensebb, mivel részvényeit az amerikai tőzsdén jegyzik.

Tartalomjegyzék