fbpx

3 hasznos lépés a stresszmentes kripto befektetésekhez!

Németh Ádám

Németh Ádám

Facebook
Twitter
LinkedIn
Mentalitás kriptovaluta

A befektetések világában egy gyakori probléma a mentális leterheltség. Ez a kriptodevizák világában fokozottan is megjelenik, mivel a piac sokkal volatilisebb, sokkal több dolog történik rövidebb idő alatt.

A következő cikkben arról olvashatsz, hogy milyen lépésekkel tudod megelőzni, hogy a mentális egészséged rovására menjen a kereskedés.

Időtáv

Az első lépés az, hogy megértsük, hogy befektetünk és ez egy hosszútávú elköteleződés. Könnyen belefuthatunk abba a hibába, hogy elfelejtjük, hogy hosszútávra tervezünk, mivel a kriptodevizák piacán kivételesen nagyok az ármozgások köszönhetően a még mindig nagyon alacsony piaci méretének.

Ha találtunk egy jó projektet, aminek a hosszútávú sikerében hiszünk, akkor ne stresszeljünk, ha 2 nap múlva zuhan pár százalékot az árfolyama, mivel mi a hónapokkal későbbi árfolyamát várjuk.

A befektetett tőke mérete

Belefuthatunk abba a hibába is, hogy túl sok pénzt fektetünk kriptodevizákba, emiatt pedig folyton azon gondolkozunk, hogy hol tarthat éppen az árfolyam.

Fontos, hogy SOHA ne tegyük a megtakarításainkat tőzsdére! Legyen 3-6 hónapnyi megélhetésünkre elegendő megtakarításunk egy takarékszámlán(pl. jó opció erre a Nexo), amihez nem nyúlunk! Ez segíteni fog abban, hogy ne érezzük magunkat kiszolgáltatottnak, tudjuk hogy mindig lesz hova nyúlnunk vészhelyzet esetén és nem lesz semmi baj, ha a kripto befektetéseink értéke zuhanna és hirtelen pénzre lenne szükségünk.

Projektek

Sokat segít a stressz leküzdésében az is, ha csak olyan projektekbe fektetünk, amit ismerünk, utána jártunk. Rengeteg információ van a projektekről az interneten, kezdve a saját weboldalukkal, CoinMarketCap adataikkal, és Twitter profilukkal.

Mielőtt befektetnél egy projektbe, bizonyosodj meg róla, hogy fontosnak tartod-e a projekt céljait. Nyújtanak-e megoldást egy létező problémára?

Befektetéskor nem csak pénzt, hanem bizalmat is fektetsz a projektbe. Ezt sose feledd!

Összegzés

Ez a három lépés segít nekem legtöbbször abban, hogy a befektetések ne okozzanak fejfájást a kevésbé optimista piacokon se. Összegezzük gyorsan, hogy mire érdemes odafigyelni:

  1. Ha hosszútávra fektetünk be, akkor ne stresszeljünk a kis időtávú ármozgásokon!
  2. Legyen egy vészhelyzeti alapunk és fordítsunk reális mennyiségű pénzt befektetéseinkre!
  3. Olyan projektekbe fektessünk, amiket ismerünk, megértjük, hogy milyen problémára nyújtanak megoldást!

Ha kérdésed maradt a témával kapcsolatban, akkor nyugodtan keress meg a közösségi oldalaim egyikén!

Tartalomjegyzék